Seafilee punase veini kastmes
Kõigepealt meil oleks vaja
- 1,5 kg seasisefileed
50 g võid
2 spl õli
8 väikest sibulat
3 porgandit
1 pastinaak
6 küüslauku
5 rosmariinioksa
1 spl mett
1 tl soola
10 musta terapipart
50 ml sojakastet
2 spl punast palsamiveiniäädikat
400 ml punast kuiva veini
600 ml lihapuljong
maisitärklist
Hoia seakaela 1 tund enne kuumtöötlemist toatemperatuuril. Maitsesta liha soola ja pipraga, võib ka ürte kasutada.
Koori sibul ja küüslauk. Purusta küüslauk ja suuremad sibulad lõika pooleks. Koori ja lõika pastinaak ja porgand u. 2 cm suurusteks suupärasteks tükkideks.
Aseta liha kaanega suletud kuumuskindlasse hautamisnõusse 150°C -ni eelkuumutatud ahju. Liha hauta vähemalt 3 tundi kuni liha sisetemperatuur on 87-90°C.
Tõsta liha kõrvale ja sõelu välja puljong ning lisa pajale. Kata liha ja köögiviljad fooliumiga ja aseta kergelt sooja (80°C) ahju seniks, kuni kõik muu on valmis.
Keeda ja vähenda puljongit poole koguse võrra (umbes 20-30 minutit). Vajadusel maitsesta kaste soola ja pipraga. Sega 1½ spl maisitärklist 100 ml veega. Segu vala keeva kastmesse ja sega kuni kaste on paksem.
Serveeri koos kartulipüreega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar